Onze tips voor het aansteken van je barbecue

18 maart 2025 in
Domenico Thiry

Zonneschijn, vrienden, een barbecue... Er bestaat geen betere manier om gezellige momenten te delen. En om dat moment perfect te laten verlopen, moet je eerst de barbecue aansteken, wat niet altijd even gemakkelijk is. In dit artikel lees je hoe je gemakkelijk je houtskoolbarbecue aansteekt!

Stappen voor het aansteken van een houtskoolbarbecue


  1. Leg je aanmaakblokjes op de bodem van je barbecue. Kies voor natuurlijke aanmaakblokjes zoals houtwol. Vermijd het gebruik van papier als aanmaakblokje, vooral als het glanzend en bedrukt is. Er kunnen giftige stoffen vrijkomen als het papier brandt.
  2. Leg je houtskool op de aanmaakblokjes en zorg ervoor dat ze zichtbaar blijven.
  3. À l’aide d’une allumette ou d’un briquet, enflammez les allume-feux.
  4. Gebruik een lucifer of aansteker om de aanmaakblokjes aan te steken.
  5. Laat het vuur branden en wacht tot er alleen nog maar sintels in het vat liggen.
  6. Verspreid de as gelijkmatig in de barbecueschaal om een goed verwarmingsoppervlak te creëren.
  7. Plaats het rooster ongeveer 10 cm boven de gloeiende kolen.
  8. Zodra de sintels bedekt zijn met een fijn laagje witte as, kun je je eten op het rooster leggen.
  9. Wacht tot je favoriete kooktijd en geniet!


Welke houtskool moet ik kiezen?


Voor een snelle ontsteking, efficiënte verbranding en kwaliteitsgrillen is de keuze van houtskool belangrijk.


Tcharbon garandeert je 100% Belgische houtskool van hoge kwaliteit. Geproduceerd in Bertrix, in het hart van de Belgische Ardennen, met hout uit bossen met PEFC-label, geeft onze houtskool je een gezonde, rookvrije keuken die tot twee keer langer meegaat!


Kies voor Belgische uitmuntendheid en bestel je tassen nu!