Wil je eens iets anders dan worstjes bereiden op je barbecue? Ontdek dit heerlijke recept voor gegrilde zeebrasem met rozemarijn.
Bereiding | 10 min
Koken | 10 min
Porties | 2
INGRÉDIENTS
- 4 takjes rozemarijn
- 2 teentjes knoflook
- 2 zeebrasems, schoongemaakt
- 1/2 citroen, in plakjes gesneden
- Olijfolie
- Zout & peper
PRÉPARATION
- Hak 3 takjes rozemarijn en 2 teentjes knoflook fijn. Meng met een drupje olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
- Maak 3 of 4 kleine sneetjes in de huid van de brasem, aan elke kant, en bestrijk met het knoflook/rozemarijn/olijfoliemengsel.
- Vul de zeebrasem vervolgens met de schijfjes citroen en de overgebleven rozemarijn. Voor nog meer smaak kun je een half fijngehakt teentje knoflook toevoegen.
- Leg de zeebrasem op een visgrill en barbecue tot hij goudbruin is. Vergeet niet om de zeebrasem regelmatig om te draaien voor een gelijkmatige garing.
- Het is klaar om te eten!
VOUS AVEZ UN BARBECUE AU CHARBON DE BOIS ?
Niet alle houtskool is gelijk. Als je dit type brandstof gebruikt in je barbecue, kies dan voor kwaliteit!
Tcharbon garandeert je pure houtskool voor gezond, rookvrij koken dat tot twee keer langer meegaat. Geproduceerd in Bertrix, in het hart van de Belgische Ardennen, is onze Tcharbon de enige 100% Belgische houtskool!
Kies excellentie voor je grill en bestel je zakken nu!