Heb je binnenkort een barbecue? Wil je je gasten verwennen? Ontdek dit heerlijke recept voor runderlendebiefstuk met knoflook en geniet van een gezellige maaltijd!
Bereiding | 15 min
Maceratie | 12 uur
Koken | 10 min
Porties | 4
Ingrediënten
- 125 ml olijfolie
- 3 el gehakte platte peterselie
- 30 ml citroensap
- 4 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 tl gehakte verse oregano
- 1/2 tl zout
- 1/4 tl paprikapoeder
- 1 snufje suiker of bruine suiker
- Cayennepeper
- Peper
- 4 runderlendestukjes, 150 g elk
Bereiding
- Meng in een glazen schaal alle ingrediënten behalve het vlees. Breng op smaak met peper. Zodra alle ingrediënten goed gemengd zijn, leg je de flank steak in de marinade. Dek de schaal af en zet hem een nacht in de koelkast (liefst minstens 12 uur).
- Steek je barbecue aan. Wacht tot de optimale temperatuur is bereikt en olie het rooster in.
- Grill je flank steak tot je favoriete gaarheid. Leg opzij op een bord en laat een paar minuten rusten voor het opdienen.
Heb je een houtskoolbarbecue?
Niet alle houtskool is gelijk. Als je dit type brandstof gebruikt in je barbecue, kies dan voor kwaliteit!
Tcharbon garandeert je pure houtskool voor gezond, rookvrij koken dat tot twee keer langer meegaat. Geproduceerd in Bertrix, in het hart van de Belgische Ardennen, is onze Tcharbon de enige 100% Belgische houtskool!
Kies excellentie voor je grill en bestel je zakken nu!