Op zoek naar een origineel recept voor op de barbecue? Ontdek de speltrisotto met kip en groenten van chef-kok Julien Lapraille!
Bereiding | 30 min
Porties | 2
INGREDIËNTEN
- 40g boter
- 1 ui
- 25cl pils
- 100g spelt
- 50cl runderbouillon
- 1 kipfilet
- 250g volle room
- 80g Parmezaanse kaas
- 1 el gehakte bieslook
- 1 el gehakte platte peterselie
- 2 takjes bosui
- 1 likdoorn
- 8 groene asperges
- 8 stelen van bimi broccoli
- 2 minikomkommers
- Uw dosering: zout, peper, gemengde kruiden, olijfolie
BEREIDING
- Smelt de boter in een koekenpan en fruit er de uien in. Kruid met peper en zout, voeg de pils toe en roer.
- Voeg de spelt en runderbouillon toe en laat sudderen tot de helft gereduceerd is.
- Terwijl de risotto kookt (ongeveer 20 minuten), snijd je de kipfilet in aiguillettes. Kruid met zout en peper, voeg de olijfolie en het kruidenmengsel toe en meng goed om het vlees een laagje te geven.
- Als de risotto bijna gaar is, voeg dan 10 cl room toe, roer en rasp er direct 80 g Parmezaanse kaas over. Roer opnieuw tot de kaas smelt.
- Voeg de gehakte bieslook, platte peterselie en lente-uitjes toe en meng voorzichtig.
- Bestrijk de groenten (maïs, asperges, minibroccoli en minikomkommers) op een bord met olijfolie. Kruid ze met peper en zout en gril ze tegelijk met de kipreepjes op de barbecue.
- Zodra de groenten en kip goudbruin zijn, roer je ze door de risotto. Serveer direct en geniet!
HET RECEPT OP VIDEO!
HEB JE EEN HOUTSKOOLBARBECUE?
Niet alle houtskool is gelijk. Als je dit type brandstof gebruikt in je barbecue, kies dan voor kwaliteit!
Tcharbon garandeert je pure houtskool voor gezond, rookvrij koken dat tot twee keer langer meegaat. Geproduceerd in Bertrix, in het hart van de Belgische Ardennen, is onze Tcharbon de enige 100% Belgische houtskool!
Kies excellentie voor je grill en bestel je zakken nu!