Présentation complète de l'équipe Tcharbon

Nicolas

Nicolas is de allereerste werknemer van Tcharbon. Als veelzijdige duizendpoot beheert hij de volledige fabriek en de leveringen en vervangt hij zijn collega's aan de ovens. Onze eigen expert, onze . Een man die alles kan!

Hij is altijd goedgemutst en brengt iedereen aan het lachen. Hij is één en al vriendelijkheid (een must als je bij Tcharbon werkt!). Als voormalige kok heeft hij een passie voor kokkerellen (hij heeft ons al vaak uitgenodigd op een barbecue) én hij klust ook graag (best handig voor iemand die verantwoordelijk is voor de site).


  nicolas@tcharbon.be

Fred

Fred is een echte voetbalfan en een levensgenieter. Zo'n anderhalf jaar geleden werd hij als tweede werknemer aangenomen bij Tcharbon. Zijn bijnaam is 'li p'tit tcherbonî' en hij helpt onze Nicolas bij de productie. Hij houdt de luchtstroom in de ovens in de gaten, helpt onze houtskool in zakken steken, doet af en toe leveringen en vindt het leuk om ons product te promoten en bekend te maken.

Sinds kort heeft Fred een nieuwe job in ons bedrijf: voortaan werkt hij binnen ons commerciële team om de verkoop en de bekendheid van ons merk te ontwikkelen.


    fred@tcharbon.be

Eric


Eric is een van onze , maar is ook zoveel meer dan dat. Hij is een van de weinige Belgen die overweg kan met houtskoolovens, met temperaturen tot 1200°C! Eric is het gewend voor hete vuren te staan en weet als geen ander met druk om te gaan. Hij is een echte bierliefhebber, vooral van Orval. Hij staat in voor de ovens en het klieven, drogen, in zakken steken, onderhoud, ... We overdrijven dus niet als we zeggen dat hij een van de drijvende krachten achter Tcharbon is. Eric belichaamt een van onze essentiële waarden: gezelligheid!  

Maar natuurlijk is er meer in het leven dan Tcharbon (hoewel ...). Eric komt oorspronkelijk uit Six-Planes (niet ver van Tcharbon) en heeft twee dochters. Hij houdt van manga, tatoeages en UFC.

Antoine

Antoine was erbij van in het begin van ons avontuur, in 2020. Als hielp hij het succesrecept van Tcharbon mee ontwikkelen (temperatuur, houtmix, vochtigheidsgraad, verhittingstijd, enz.). Daarnaast staat hij ook in voor het volledige productieproces.

Als voormalig bouwvakker speelt hij een sleutelrol bij het onderhoud, vooral bij de reparatie van onze ovens (reparatie van vuurvaste stenen, zandstralen, lassen, enz.). Zonder hem zou Tcharbon niet van zo'n topkwaliteit zijn. Niemand is een grotere ovenexpert dan hij!

Wat is zijn passie? Brandhout! Hij houdt zich ermee bezig in zijn vrije tijd (op de zeldzame momenten dat we hem niet nodig hebben). Logisch dus dat hij twee jaar geleden bij Tcharbon kwam werken.

Zijn motto? “Het leven is mooi, het heeft geen zin om je druk te maken”. Een man met tonnen gezond verstand en een hartverwarmende glimlach, zo kennen we hem!